Науково-практичний медичний журнал «Medicine Review» - переклади та огляди закордонної медичної періодики. 

Благодійний проект "Здорові легені"

Хвороби органів дихання залишаються найбільш розповсюдженою патологією в структурі захворюваності населення України та є глобальною проблемою охорони здоров’я, насамперед внаслідок їх значної поширеності серед працездатного населення, постійного прогресування, частого поєднання різних патологій легень та обтяжливого впливу на супутні захворювання.

В світі респіраторні захворювання займають 3 місце в структурі смертності від неінфекційних захворювань (хронічне обструктивне захворювання легень, далі ХОЗЛ, бронхіальна астма та ін). Більшість випадків смерті відбувається серед людей похилого віку. Астма є найпоширенішою хронічною хворобою серед дітей. Недостатній рівень діагностики та лікування астми створює значний тягар для пацієнтів і їх сімей і часто обмежує діяльність людей протягом усього їхнього життя. Незважаючи на те, що астма та ХОЗЛ це хронічні захворювання, належне ведення та лікування пацієнтів дозволяє тримати хворобу під контролем і підвищувати якість життя.

При лікуванні гострих та хронічних захворювань бронхо-легеневої системи використовуються сучасні інгаляційні способи подачі лікарських засобів до органів дихання, в т.ч. через небулайзер, що особливо важливо при загостренні захворювань.

В рамках благодійного проекту «Здорові легені» лікувально-профілактичним закладам, які виявлять бажання взяти участь у проекті, при зверненні в ТОВ «АстраЗенека Україна» будуть надані небулайзери - компресорні інгалятори OMRON NE-C28P (NE-28 P - E) для амбулаторної допомоги та OMRON NE-C900 (NE- C900-E) для стаціонарної допомоги з комплектуючими до інгаляторів (розпилювач з загубником, маски для дорослих, маски для дітей, загубники).

Більш детальну інформацію ви можете отримати у pdf-файлі.

Джерело:
ТОВ «АСТРАЗЕНЕКА Україна»

Корисні посилання